Nick: `alan Oggetto: Me basta lu sule.. Data: 31/8/2005 13.40.51 Visite: 168
ME BASTA LU SULE (Sud Sound System)
Ca qundu la matina te azzi e te 'nfacci alla fenescia 'nc'é subitu na cosa ca intra l'ecchi toi te flescia e te flescia tuttu lu giurnu peccè sai ca lu tient attornu ma ce bbete? Lu core tou la sape ma ce bbete? Ci sta canta moi nci crite Ca ete lu sule ca ogne giurnu te illumina Ca ete lu sule mena moi camina Ca ete lu sule ca sempre nu pocu te scarficia. Ca ete lu sule quandu lu iciu me preciu Si sule forte cautu immensu Ca quandu lu iciu alle origini mei pensu pensu ca l'estate mo rria pensu a n'alberu te ulia pensu puru a na beddhra stria pensu ca la vita ete mia e quandu rria la sira a nnu tempu megghiu se spera a tanta gente più vera e a una vita più sincera ca te ene voglia sempre de sentire ddhra beddrha cosa ca te face vibrare Ma ce bbete? Lu core tou la sape Ma ce bbete? Ci sta canta moi nci crite ca ete l'amore ca intra la vita te face creare ca ete l'amore, te dae la forza de tollerare ca ete l'amore ca sempre nu pocu te face pensare ca ete l'amore, tante cose te face capire amore forte cautu e immensu quandu lu sentu provu sempre n'autru sensu ete na cosa forte ca me pigghia de intru - n'autru sensu - Lu Don Rico e lu Terron Fabio intra stu momentu - n'autru sensu - mena camina ca moi te la sta cantu me basta lu sule ete cchiu ca sufficiente me basta lu sule ca me illumina tutta la mente me basta lu sule quandu é forte e cautu se sente me basta lu sule e pensu ca putia bastare a tutta la gente sule forte cautu e immensu quandu lu iciu alle origini mei pensu buenu sule forte cautu immensu quandu lu iciu alle origini mei pensu Ncete, ncete ncete tanta gente ca nun ci crite nci criciu - e bbiciu ca muta gente sulu pe li sordi vive - ce face? - disprezza, distrugge ma na cosa mutu importante de capu ni sfugge ca lu cane tira la pezza finhè nu lla strazza e quista sarebbe ricchezza? None!!A mie me basta lu sule...........
Traduzione..
Quando la mattina ti alzi e ti affacci alla finestra, c'é subito una cosa che ti illumina, e ti illumina tutto il giorno, perchè é intorno a te, ma cos'é ?Il tuo cuore lo sa!Cos'é?Chi sta cantando ora ci crede. E' il sole che ogni giorno ti illumina, é il sole che sempre ti riscalda, é il sole, quando lo vedo mi da gioia. Si sole, forte, caldo, immenso, quando lo vedo alle mie origini penso; penso che poi arriverà l'estate, penso ad un albero di ulivo, penso a una bella ragazza, penso che la vita é mia. E quando scende la sera, spero in un tempo migliore, a tanta gente più vera ed a una vita più sincera; e ti vien voglia di sentire quella bellissima emozione che ti fa vibrare.Ma cos'é?Il tuo cuore lo sa.Ma cos'é? Chi sta cantando ora ci crede: é l'amore che nella vita ti fà creare, é l'amore che ti dà la forza di tollerare, é l'amore che ti fà pensare, é l'amore che ti fa capire tante cose.Amore forte, caldo ed immenso, quando lo sento provo un'altra sensazione, é una cosa forte che mi prende dentro.Ma basta il sole ............. C'é tanta gente che non ci crede, io ci credo, anche se vedo molta gente che vive solo per i soldi, disprezza e distrugge, e a cui una cosa molto importante gli sfugge: " ca lu cane tira la pezza finche nu lla strazza".E questa sarebbe ricchezza? No!! A me basta il sole.....
(Fonte http://www.cantinaroots.it/)
|